penzopl1

penzopl1На брду крај Тополе, познатије као Опленац претходног викенда боравили су пензионери из Обреновца. На опленцу се налази задужбина Карађорђевића и познат је по виноградима. Излет је забавно едукативног карактера.

 Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић казао је да је општина у 2017. години покренула потпуно два нова програма, први је одлазак деце на Чиготу а други је програм који организован сваке суботе за пензионере.
 
– Ми смо њима желели да се одужимо на овај начин, да им организујемо бесплатне излете за обилазак наше прелепе Србије и да на тај начин употпунимо њихово слободно време. Они су то заслужили а ми као општина бићемо неко ко ће пружити једнаке шансе свима. Ово је девета тура и близу 500 пензионера је већ ишло на овакве излете. Позивам све пензионере да се јаве у својим месним заједницама и да определе суботу коју желе да искористе за посету. Ко је ишао већ на Опленац, следећи пут иде на Фрушку Гору и нама је циљ да свих 13000 пензионера са наше општине буде на оваквом излету – рекао је Чучковић. 
 
penzopl2
 
Заменик председника Градске општине Обреновац Миодраг Митровић рекао је да су ови пензионери заслушили један овакав излет и да су они понели са собом лепе утиске са овог путовања.
 
Члан Већа Градске општине Обреновац др Обрад Исаиловић истакао је да је ово прилика за све пензионере да се друже и да разговарају са представницима општине. 
 
{youtube}STEG6kt6it0{/youtube}