poljoprminist1
poljoprminist1Министар пољопривреде Бранислав Недимовић посетио је једну од плантажа лешника која се налази на територији месне заједнице Ушће. Током посете разговарало се о новој машини за сакупљање лешника као и о субвенцијама за све пољопривреднике. 
 
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић овом приликом је подсетио да је 2017. година, година улагања у пољопривреду.
 
– Наша подршка овим младим људима је конкретна, више стотина хиљада дианра је у питању и њима ће то користити за бољу производњу и бољи профит. Тако ћемо се понашати према свим осталим пољопривредним газдинствима и свим врстама прозиводње, поготово за младе људе којима спремамо програм подршке од 10000 еура. У наредних годину дана такође изградићемо и једну моћну пољопривредну фабрику за прерадуу Обреновцу и то ће бити круна овог процеса – најавио је Чучковић.
 
Произвођач Владимир Перишић рекао је да овом инвестицијом може да се унапреди производња пошто она може да замени 30 дана ручног рада који обављају два до три човека. Набавком ове машине тај посао се смањује на свега два дана и прави прилично велика финасијска уштеда. 
 
poljopriminst2
 
 Члан Већа Градске општине Обреновац Александар Богићевић рекао је да је општина обезбедила куповину машине и истакао да је план и програм комисије за пољопривреду такав да слуша потребе пољопривредника и на најбржи могући начин помогне свима.
 
Министар пољопривреде Бранислав Недимовић рекао је да је поносан на чињеницу да се млади људи успешно баве пољопривредом већ 10 година и додао да на овај начин читава Србија треба да се развија у пољопривредној производњи.
 
poljoprminist3
 
– Ако не улажемо у младе људе врло брзо ћемо доћи у проблем. Зато смо ми као Министарство препознали потребу да младе подстакнемо на посебан начин. У свему као и у пољопривреди је врло важно да имате сталност и сигурност. Ми ово не би остварили да није било подршке Владе Републике Србије и Александра Вучића. На тај начин смо добили и нови закон о подстицајима као и буџет који је већи за 3,3 милијарде – нагласио је Недимовић.
 
Удружење ,,Лешник Обреновац” основано је 2015. године и броји 15 чланова којиу узгајају лешнике на површини од 20 хектара.
 
{youtube}3l9423I_v5M{/youtube}