20170331 075057 Small

20170331 075057 SmallПредставници Градске општине Обреновац заједно са директором ЈП ЕПС Милорадом Грчићем обишли су данас радове на изградњи моста преко Колубаре. Мост се гради на деоници Мислођин – Бело Поље у склопу изградње аутопута који ће спојити Обреновац и Прељину у укупној дужини од 103 километра.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да су мостови најважнији инфраструктурни пројекти и најавио да ће мост бити пуштен у саобраћај до краја године када буде завршена саобраћајница која му прилази.
 
– Паралелно се ради на другој страни на изградњи моста преко Колубаре и Саве у дужини од 2 километра. На тај начин ми ћемо моћи из града да изађемо на неколико мостова и тако ће сви обреновчани имати квалитетнији живот у будућности. Ово су мере Владе Републике Србије који ће омогућити економски развитак и које ће пружити додатну безбедност у саобраћају и могућност да наша општина буде неодвојиви део престонице и тако буде у директној вези са свим европским градовима. Ми ћемо и даље помагати све што је у нашој моћи да овакви пројекти брже напредују, административним припремањем документације и све врсте техничке помоћи која је неопходна свим извођачима на нашој територији. Захваљујем се Влади Републици Србије на овој инвестицији и 20 километара аутопута кроз нашу територију је нешто што је заиста за велико поштовање – казао је Чучковић.
 
20170331 074710 Small
 
Директор Јавног предузећа ,,Електропривреда Србије” Милорад Грчић истакао је да је овај мост веома важан за Србију и Обреновац.
 
– Захваљујем се Влади Републике Србије, ово је највећи доказ да Влада размишља о инфраструктури и да спроводи у дело све пројекте. Мост на Колубари је незаобилазни део аутопута од Обреновца према Убу и он представља симболични спој две општине. Градња аутопута отвара много могућности за развој привреде и сама фабрика Меи та не би била ту где јесте да овај пут није трасиран кроз Обреновац. Влада Републике Србије је имала ауторитет да гарантује да ће аутопут бити урађен и то је нешто што је привукло инвеститоре – изјавио је Грчић.