20170329 082249 Small

20170329 082249 SmallЈавно комунално предузеће “Водовод и канализација” Обреновац започело је санацију канализационе мреже у Баричу. По речима директора Бранка Матића реконструише се стара мрежа, а вредност инвестиције износи 13 900 000 динара.

– Радови ће трајати 90 дана и радиће се санација мреже која је израђена 60-их година. Урадиће се 960 метара канализационе линије као и 1400 метара потпуно нове водоводне линије и замене старих цеви – најавио је Матић.

Председник Савета месне заједнице Барич Бранко Мрђа нагласио је да су мештани насеља ,,Колонија”  указивали на овај проблем годинама и захвалио се Градској општини Обреновац што су препознали потребе грађана.

Члан Већа Градске општине Предраг Јовановић подсетио је да је ово насеље изграђено 1948. године и да никада нису извођени радови на ревитализацији канализације.

20170329 081320 Small

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да се општина Обреновац одговорно понаша према изградњи основних институција.

– Ми смо са Владом Републике Србије договорили изградњу обданишта у Баричу и преузели смо обавезу да извршимо реконструкцију комплетне инфраструктуре у овом простору како би тај објекат имао прикљачак на адекватну канализациону и водоводну мрежу. Поред тога за грађане Обреновца и Барича велика вест је да у петак потписујемо уговор и да ће стара фабрика ,,ФИМ” добити инвеститора. Ово су сјајне вести за нашу општину пошто је наша жеља да свако ко данас не ради има прилику да се запосли. Такође у петак ће бити јавни конкурс за сва радна места у тој новој фабрици. Нећемо се зауставити ни што се тиче инфраструктуре ни што се тиче развоја наше општине пре свега у економском смислу – најавио је Чучковић.

Док радови буду извођени неће бити прекида у водоснабдевању и одвођењу канализације.

{youtube}Dg05SqT9hsM{/youtube}