asist2017

asist2017Програм који је актуелан од 2012. године наставља се и у овој школској години. Пројекат ,,Асистент у настави” пружа прилику свим школованим професорима физичке културе да часове држе деци од првог до четвртог разреда. 

Милош Станковић члан Већа Градске општине Обреновац рекао је да се подршка професорима физичке културе огледа кроз овај програм. Он је рекао да ће од фебруара шест професора радити са децом, како би деца одмах на почетку школовања увидела значај бављења спортом. Станковић је рекао да овај програм доприноси здрављу деце али и квалитетнијој настави у целом школском систему. 
 
Душан Страњковић је учестовао у програму 2012. године и од фебруара ће поново бити наставник физичке културе малишанима. Он је истакао велики значај овог пројекта због здравља и физичке активности деце.
Срђан Филиповић укључен је у пројекат од самог почетка програма. Он је казао да ова активност представља праву прилику да сви школовани наставници физичке културе добију посао и да би овај пројекат требао да заживи на нивоу целе државе. 
 
Пројекат се финансира од стране Градске општине Обреновац и укупно 6 основних школа са територије општине Обреновац укључено је у овај програм.