tv1

tv1Ученици одељења III3 Основне школе Јован Јовановић Змај добили су данас на поклон нови LCD телевизор кaо награду за активно учешће у процесу рециклаже. Градска општина Обреновац и Јавно комунално предузеће Обреновац донирали су малишанима нов  уређај пошто су на одговoран начин показали како се треба понашати према природи која нас окружује.

 Учитељица Гордана Галетић Нешић рекла је да ја акција рециклирања почела тако што се указала потреба за унапрећење средстава за наставу. 
– Малишани су сакупили све ствари које су вишак по кућама и у заједничкој акцији скупе новац за куповину новог телевизора. Велика количина електронског отапда је однета на рециклажу и на поклон су добијени ваучери. Ваучери су били у вредности од 12 000 динара и недостајала је одређена сума новца како би акција била успешно завршена. Родитељи су контактирали председника општине и клинци су на поклон добили нови телевизор, истакла је Нешић.
 
tv2
 
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић захвалио се малишанима што су одговорни према граду и средини у којој живе и нагласио да ће општина помоћи овом одељењу у куповини камере како би цео пројекат био успешно завршен. Уз помоћ нове опреме деца ће снимити филм о Основној школи Јован Јовановић Змај.
 
Директор Јавног комуналног предузећа Обреновац Зоран Лапчевић истакао је да је то предузеће друштвено одговорна компанија која је мотивисана да помогне деци захваљујући њиховој лепој идеји. 
 
– Ваучери који су добили приликом рециклаже остаће њима како би купили неку другу опрему а ми смо им овом приликом поклонили нов телевизор. Јавно комунално предузеће у оквиру својих могућности излази у сусрет у оваквим акцијама – казао је Лапчевић.