vlask1

vlask1У месној заједници Рвати у насељу Гај 2 уређено је ново игралиште. Захваљујући подршци кроз програм Омладински фонд Градске општине Обреновац овај простор опремљен је клацкалицама, љуљашкама, кућицама са тобоганом и новим клупама.

Маријана Џомбић кординатор неформалне групе ,,Зелена башта” која је опремила ово игралиште рекла је да је на овом простору некада постојало дечије игралиште и да им је то представљало мотив да ураде пројекат. Она је додала да је игралиште потпуно опремљено новом опремом и нагласила да ће на овом простору бити засаћене саднице као би додатно улепшали ново игралиште за децу.
 
Урош Мирићић испред Градске општине Обреновац казао је да је ове године владало велико интересовање младих људи за учешће на конкурсу Омладинског фонда који се реализује у сарадњи са Фондацијом Ана и Владе Дивац, од укупно 32 пријаве подржано је 15 иницијатива младих.
 
– Вредност свих пројеката износи милион динара и уз овакве активности подржани су и пројекти уређења спортских терена, теретана на отвореном, организовање изложби као и кратки позоришни фестивали. Идеја конкурса је да се млади људи укључе и да на креативан начин улепшају своје насеље и место у ком живе и управо због тога ми већ шест година сараћујемо са фондацијом ,,Ана и Владе Дивац” – истакао је Мирићић.
 
vlask2
 
Јелица Грчић испред кабинета председника општине Обреновац рекла је да је нови простор идеално место да се малишани играју и да на квалитетан начин проводе време са својим вршњацима. Она је истакла да је на другом крају месне заједнице Рвати, на простору популарне ,,Влашке баште” ураћена теретана на отвореном и нагласила да се овим активностима наставља реализација свих идеја које су започете у претходном периоду.
 
Председник савета месне заједнице Рвати Урош Шормаз захвалио се фирми ,,Прва искра наменска” пошто је уз њихову помоћ завршена теретана на отвореном. 
 
– Овај простор оплеменили са великим бројем садница и велику захвалност дугујемо Јавном комуналном предузећу као и предузећу за унапређење и заштиту животне средине. Овим активностима смо завршили обнову целог простора ,,Влашке баште”. У наредном периоду наставићемо реконструкцију дечијих игралишта на простору месне заједнице Рвати – најавио је Шормаз.
 
{youtube}lsfbbuHdfuU{/youtube}