20161124 123328 Small

20161124 123328 SmallМалишани који похађају вртић ,,Цицибан” учествовали су данас у акцији уређења и обнове дрвореда у улици Вука Караџића у Обреновцу. У сарадњи са Јавним предузећем за унапређење и заштиту животне средине Обреновац и Градском општином Обреновац засађена су два нова стабла. 

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да су опредељена велика средства за акцију уређења дрвореда у централним градским улицама.
 
– Познато је колико наши суграђани воле ове дрвореде и наша пажња у пошумљавању у осталим месним заједницама неће бити ни у једном случају мања. Малишани су лепо реаговали када су видели да ми 63 нова живота садимо у улици Вука Караџића. Ова улица носи велике успомене свих обреновчана и не постоји нико ко није скупљао кестен из ове улице и са њим се играо кући. Пожелео сам нашим најмлађим суграђанима да се сете овог тренутка, данас када су они посадили ново дрвеће, једног дана када буду доводили своју децу и унуке у обданиште у овој улици и у сва остала обданишта – казао је Чучковић.
 
20161124 123244 Small
 
Директор Јавног предузећа за унапређење и заштиту животне средине Славко Берић истакао је циљ ове акције а то је да не постоји градска улица у којој неће бити здрав и уређен дрворед.
 
– Само у овом периоду је засађено преко 3500 стабала. Завршени су радови у улици Кнеза Михаила до улице Љубе Ненадовића. Данас смо у завршној фази у улици Вука Караџића. Желимо да свака улица добије нови, здрав и уређен засад.
Имамо идеју да Обреновац добије нових засада онолико колико има становника и ми ћемо ту акцију реализовати уз помоћ ресорног Министарства за Пољопривредну и заштиту животне средине. Укључићемо и све релевантне институције попут Србија шума како би у наредном периоду све слободне јавне површине обогатили новим дрворедима – најавио је Берић.