rotari1

rotari1У Пољопривредно-хемијској школи у Обреновцу данас је одржана свечана презентација активности ,,Rotary Club Beograd – Skadarlija”. У 2014. години започет је  пројекат након катастрофалних поплава које су задесиле општину Обреновац у мају те године. 

 Долазећи председник ,,Rotary Club Beograd – Skadarlija” Александар Радојичић рекао је да је пројекат кренуо из Италије, пошто је овај клуб аплицирао на нивоу ,,Rotary International”.
 
– Овом приликом добили смо пројекат да радимо три средње школе у Обреновцу и донација кроз пројекат износи 103 хиљаде долара. У питању су 22 интерактивне табле, 22 лап-топ рачунара последње генерације, 56 стационарних рачунара и један 3D принтер који је добила Техничка школа. Уз помоћ ,,Rotary Clubа” из Италије, фондације и осталих клубова са ових простора омогућио је трогодишњу обуку за учитеље који ће касније то знање преносити на ђаке – казао је Радојичић.
 
Члан Већа Градске општине Обреновац Олга Миросављевић овом приликом је рекла да овај клуб не учествује први пут у помоћи за школе на територији општине Обреновац. Она је истакла да захваљујући овим донацијама ученици стичу могућност да уз помоћ нових наставних средстава усаврше своје знање.
 
Директор Пољопривредно-хемијске школе у Обреновцу Драгољуб Златановић захвалио се за овај вид донација пошто се са ноом и модерном опремом стичу услови за квалитетније образовање. 
 
– Нове интерактивне табле пружиће прилику и ученицима и професорима да на што креативнији начин учествују у настави. Веома је значајно што је ,,Rotary Club” препознао потребе школа и уз помоћ Градске општине Обреновац данас имамо веома модерне школе са најсавременијом опремом – истакао је Златановић.
 
Школе које су кроз пројектне активности добитници опреме су Гимназија у Обреновцу, Техничка школа у Обреновцу као и Пољопривредно-хемијска школа.
 
rotari2
 
Драгомир Петронијевић Члан Већа Града Београда овом приликом рекао је да се овакав вид активности наставља првенствено у Обреновцу пошто је то општина која је највише страдала у току мајских поплава 2014. године.
 
– Ми се сваког дана трудимо да побољшамо систем образовања у Граду Београду. Значајно је да ученици имају прилику да у својој средини усаврше своје знање и стекну одређене вештине. Исто тако је битно да могу да се запосле у својој средини и ми смо веома поносни на фабрику Меи Та која ће бити у Обреновцу и запослити 1400 људи. Са новом и модерном опремом ми имамо могућност да средњошколце обучавамо и дајемо им практична знања. Град Београд кроз савет за запошљавање учи младе људе завршних година факултета како да дођу до средстава и како да направе бизнис план и брендирају свој производ. На тај начин учимо их да направе искорак у предузетништву пошто је је предузетништво стање духа, ви морате да верујете у свој производ и морате да знате како да га направите и продате – казао је Веселиновић.
 
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић нагласио је да је општина поносна на активности које имају средње школе.
 
– Памет наших ученика и њихових наставника је широм Европе позната. Ми смо у најтежим тренуцима имали подршку наших пријатеља који су помогли наше образовање и институције. ,,Rotary Club”  је једна од организација која је много помогла наше образовање. Сигуран сам да ће памет наших средњошколаца бити нешто што ће водити наш град напред а ова учила која су стављена њима на располагање ће много допринети да буду бољи и да та знања касније примене у свом профеисоналном животу – рекао је Чучковић. 
 
{youtube}Ln0esv2sq1Y{/youtube}