cover čaplja

cover čapljaУ организацији Удружења „Снага оптимизма”, уз подршку Комисије за културу ГО Обреновац и Фондације “Траг”, 16. и 17. децембра у великој позоришној сали Спортско културног центра “Обреновац” одржаће се позоришни фестивал “ЧАПЉА- фестивал кратких драмских форми”.

Фестивал “ЧАПЉА” који је добио назив по птици која је симбол преживљавања у водоплавном подручју и која се налази на грбу Обреновца, жели да промовише драмску продукцију која је искључиво везана за територију наше општине. Идеја за овај пројекат се родила управо због чињенице да и поред низа појединачних активности, разноврсних представа и великог броја младих глумаца, не постоји општа слика која би све то објединила и где би посетиоци на једном месту могли да се увере у хиперпродукцију и квалитет.

Организовањем Фестивала кратких драмских форми „Чапља”, округлог стола и две радионице, удружење “Снага оптимизма” на ангажован начин покушава да то промени. Њихова жеља је се да Фестивал временом заузме значајно место на културној мапи града и да трајно допринесе решавању овог проблема.

На фестивалу ‘Чапља” учествоваће деца из предшколских установа, основних и средњих школа, Дневног боравка за децу и омладину са сметњама у развоју као и градских драмских и балетских студија.

Фестивал ће трајати два дана 16. и 17. децембра и биће бесплатан за све посетиоце. Није такмичарског карактера. Идеја фестивала је да се учесници добро забаве, размене искуства и договоре се о даљој сарадњи.  Фестивал ће затворити “Лајање на звезде”, представа драмског студија СКЦ-а.

Улаз на фестивал ће бити бесплатан за све посетиоце.

Пропозиције фестивала можете преузети овде.

Пријаву за учешће на фестивау можете преузети овде.

Објаве у вези са фестивалом можете пратити на фејсбук страници фестивала.