masina1

masina1У Основној школи „Посавски партизани” ученицима је данас приказана нова мултифункционална машина. Ова машина намењена је за одржавање јавне хигијене, уклањање графита, гума са пешачких стаза, плаката, стубова. На показној вежби ученицима је приказано чишћење графита са школе. Радници Јавног комуналног предузећа искористили су дружење са ученицима како би им објаснили по ком принципу ради машина. 

 Ученици школе нагласили су данас колико нова машина може да допринесе уређености града и позвали све суграђане да заједно чувају средину у којој живе.
 
Јелица Грчић испред Градске општине Обреновац рекла је да је нова машина већ у пуној функцији чишћења града.
 
– Посебну пажњу ћемо посветити чишћењу простора у којима бораве деца као што су школска дворишта, тргови и обданишта. Као што је председник Чучковић најавио ово мора бити заједнички посао ЈКП-а и грађана – изјавила је Грчић.
 
masinas212
 
Овом приликом покренута је и акција давања имена од стране свих ученика. Деца предшколског и школског узраста даваће предлоге имена нове машине и доставити их својим васпитачицама и учитељицама. Сви предлози биће изнети на активу директора и носилац најкреативнијег имена за нову машину добиће на поклон вредну награду.
 
Конкурс је отворен до 27. јануара 2017. године.