20161101 095857 Medium

20161101 095857 MediumУ склопу доделе економских грантова привредницима Обреновца донација Фондације Ане и Владе Дивац уручила је данас ауто-сервису Веселиновић опрему коју су изгубили у мајским поплавама 2014. године. Ради се о уређају ,,BOSCH” који служи за ауто дијагностику. Представници Градске општине Обреновац приликом посете истакли су значај машине који је овај предузетник добио како би унапредио пословање.

 
Члан Већа Градске општине Обреновац Предраг Јовановић рекао је да се наставља додела економских грантова.
 
– Сваке недеље имамо испоруку опреме, позивам привреднике да буду мало стрпљиви. Сви који су потписали уговоре биће им испоручена опрема. Последњи списак привредника који до сада нису добили помоћ а ту пре свега мислим на фризерске и козметичке салоне отишао је ка хуманитарним организацијама и они ће бити такође финансирани од стране канцеларије ЕУ. Њима смо заиста веома захвални на овој помоћи – нагласио је Јовановић.

20161101 100059 Medium
 
Он се овом приликом осврнуо и на помоћ коју је Градска општина Обреновац определила за помоћ привредника у износу од 120000 динара. 
 
– Сви привредници ће бити исплаћени до краја ове године. Буџет за 2017. годину називамо развојни буџет, пошто предвиђамо озбиљна средства, реда величине 30 милиона динара где ћемо укључити све привреднике. Од данас до првог децембра отворени смо за све предлоге и људе који учествују у привреди у нашем граду. Волео бих да што више предлога добијемо, да ово буде нека врста јавног увида. Ова година је била ,,Година предузетништва” али и 2017. година наставља да буде. Више од 100 милиона евра је опредељено за наредну годину – најавио је Јовановић.
 
Привредник Драган Веселиновић захвалио се на донацији коју је добио и истакао да уз помоћ новог уређаја додатно може да унапреди своје пословање. Он се овом приликом захвалио канцеларији Европске уније и Градској општини Обреновац за овај вид помоћи.