20160829 123436 Medium

20160829 123436 MediumУ склопу реконструкције централног пута ка Мислођину тренутно се изводи радови на санацији клизишта у Маричића потоку. Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је то најважнија деоница што се тиче безбедности и аутобуског саобраћаја. 

– Нисмо имали велики проблем са аутомобилима, јер су возачи успевали да се изборе са ледом и падином када дођу зимски дани, али аутобуси су редовно овде остајали и путници су морали да настављају пут пешице. Количина дробљеног камена која је стигла биће довољна да се заустави клизиште, а да се сама саобраћајница ревитализује на начин на који се ради деоница Дражевац – Вранић. Уређења регионалних путева, као што су Грабовац-Вукућевица и Мислођин-Степојевац, су од изузетног значаја за нашу општину и драго нам је што смо опредили средства да се током јесени регулише комплетна ова деоница – најавио је Чучковић.
 
Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Милан Марошанин нагласио је да се за санацију клизишта користе бетонизиране мрежице.
 
– У протеклом периоду набавали смо одређену количину мрежица и кренућемо са постављањем у сарадњи са Јавним предузећем Путеви Србије” и то све у циљу боље безбедности и изградње асфалтних слојева – рекао је Марошанин.
 
Помоћник председника Градске општине Обреновац Радован Манојловић замолио је грађане за стрпљење док се радови изводе и додао да ће радови који се изводе дугорочно решити проблем клизишта, као и на путу Бачевица и осталим локалним путевима.

{youtube}KbeSifY76Uk{/youtube}