Госпојински дани свечано су почели 27. августа на отвореној сцени испред Дома културе у Грабовцу. Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић подсетио је на отварању на реализоване пројекте у Грабовцу претходних година.

– Започета је изградња фискултурне сале и она се увелико ради. Прве недеље октобра желим да вас позовем да сви будемо на отварању те сале. Жеља нам је да следеће Госпојинске дане дочекамо са много нових асфалтираних улица, како би се исправила вишегодишња неправда. Оно што је лоша вест је да је сваке године мање школараца и не значе нам нова инфраструктурна улагања ако нема ко да иде у школе – изјавио је Чучковић.
 
Првог дана манифестације публици су се представила спортска и културно-уметничка друштва. Наступила су друштва из Великог Поља, Стублина и Скеле. Другог дана манифестације више од 40 коњских запрега је учествовало на фијакеријади, која је ове године имала и такмичарски карактер. 
 
Члан Савета месне заједнице Жељко Топаловић захвалио се Градској општини Обреновац за помоћ у организацији. Као и сваке године савет месне заједнице је спремио школски прибор за ђаке прваке. 
 
Члан Већа градске општине Обреновац Александар Богићевић изразио је задовољство због посете на фијакеријади. 
 
– Ове године подигли смо такмичење на виши ниво, позвали смо и међународног судију који је овом приликом доделио награде за најбоље запреге и најбоља грла. Верујем да ће наредних година бити још више запрега како би употпунили овај догађај – казао је Богићевић.
 
{youtube}X8Q_hNVB31E{/youtube}