У сали Јавног предузећа Спортско-културни центар у Обреновцу грађанима Обреновца представљени су резултати првих 100 дана активности новог општинског руководства. Резултате, као и планове, јавности су представили председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић, заменик председника Миодраг Митровић, помоћник председника Радован Манојловић, као и директори јавних предузећа у Обреновцу. 

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да су у предходном периоду урађене врло конкретне ствари и истакао велики значај и подршку Владе Републике Србије. Он се овом приликом захвалио свим колегама и нагласио да је велики део овог посла урађен захваљујући сарадњи са месним заједницама и грађанима.

– Јун, јул и август су за понос, а септембар, октобар и новембар су за радост – изјавио је Чучковић. 

У данашњем извештају Мирослав Чучковић је посебно нагласио значај државних пројеката на територији Градске општине Обреновац.

– Уговор за Коридор 11 је потписан приликом посете кинеске делегације Србији и овај инфраструктурни пројекат, који ће ускоро почети да се ради, повезаће нашу општину са Београдом, преко општине Сурчин. Овај пројекат укључује и изградњу два моста преко ушћа Колубаре у Саву. Трајна заштита Градске општине Обреновац од плављења је ствар која је поверена Енергопројекту” и они су посвећени изградњи ретензија на простору општина Уб и Коцељева, односно на реци Тамнави. Изградња нове фабрике у Баричу започета је 2. априла и данас можемо да кажемо да ће, поред нашег гиганта ТЕНТ-а, слику Обреновца красити и ова нова фабрика. Велики број грађана имаће прилику да у наредним деценијама себи обезбеди егзистенцију захваљујући овој инвестицији.  Паралелно са овим активностима настављено је уређење простора и уклањање објеката на простору Базне хемије” и тај простор је у потпуности спреман за долазак нове фабрике. У склопу делегације која креће 12. септембра у Кину дајем вам обећање да ћемо се трудити да у Баричу настане још једна фабрика, како би сви који су незапослени могли да нађу посао у фабрици у Баричу. Сходно обећању расписан је тендер за уређење канала и урађен је комплетан пројекат. Преко 1000 домаћина је дало сагласност да грађевинске машине преко њихових парцела уђу и да се крајем октобра крене у чишћење свих 70 километара канала. Средствима Европске Уније обезбеђена је куповина 6 нових црпних станица и тиме би са моћним пумпама у кризним ситуацијама могло да се одговори изазовима обилних падавина. Обезбеђена су и средства за реконструкцију купалишта у центру Обреновца и тај објекат ће почети да се ради у наредном периоду. Овај објекат пружиће прилику свим Обреновчанима и гостима да се у том простору рехабилитују. Републичким средствима раде се две деонице у дужини од неких 10 километара на којима се одвија регионални саобраћај. То су путеви Мислођин-Дражевац и деоница Мислођин-Вранић која ће ускоро бити завршена. Реконструкција корита Баричке реке је при крају и овим желимо да пружимо сигурност грађанима Барича уколико дође до бујучних налета, како би да вода била спроведена до реке Саве. Завршен је тендер и добијен ивођач за изградњу фискултурне сале у Звечкој. Циљ је да, када се заврше радови на изградњи сале у Грабовцу, почне изградња сале у Звечкој. Такође, Обреновац се преко Канцеларије за улагања кандидовао за реконструкцију обданишта у Баричу. 90 милиона динара смо добили од Београда и започели смо пројекат изградње фабрике отпадних вода и то је веома значајно, пошто нас ускоро чека завршетак свих канализационих мрежа које гравитирају ка Колубари и том подручју. Битно је да изградимо то постројење и да имамо могућност да не загађујемо Колубару. Добијен је извођач радова за пројектовање нове зграде Дома здравља – рекао је Чучковић.

Председник општине Обреновац је најавио планове за наредних 100 дана. Уз довођење још једне фабрике из Кине, интензивно ће се радити на стабилизацији снабдевања електричном енергијом. 500 милиона динара ће бити уложено у стабилно напајање сваке куће у Обреновцу. Трећа активност ће укључити заједнички рад са тужилаштвом и полицијом на спречавању незаконитих активности у јавном сектору. 

Миодраг Митровић, заменик председника Градске општине Обреновац, истакао је домаћинско понашање новог руководства према буџету општине. Нагласио је да су стари дугови отплаћени и да се по угледу на државу води брига о сваком предузећу како би дефицит био мањи. Као пример добре праксе навео је Спортско-културнои центар који је ове године направио уштеду од преко 30 милиона динара.

Помоћник председника општине Радован Манојловић захвалио се на сарадњи саветима месних заједница и рекао да су због такве праксе урађене све договорене активности у свих 29 месних заједница.

– Највећи део посла урађен је на некатегорисаним путевима који су насути струганим асфалтом. Такође, урађени су путни правци како би више села било повезано. Урађено је и 251 цевастих пропуста и 12 нових улица. Постављено је више од 200 нових сијалица, а замењено 250 неисправних светиљки. До краја грађевинске сезоне грађевинске машине ће бити равномерно распоређене у свим месним заједницама – најавио је Манојловић. 

Директори јавних предузећа у Обреновцу представили су активности које се реализоване у протеклом периоду и најавили пројекте за наредни период. 

Данашњем догађају присуствовали су и представници месних заједница, јавних предузећа, школа, предшколске установе, Скупштине градске општине Обреновац, као и директори ЕПС-а, ТЕНТ-а и ПРО ТЕНТ-а.

{youtube}wyZLtyGR8R0{/youtube}

{youtube}5yNmPhOd668{/youtube}