Представници Градске општине Обреновац обишли су данас производњу у склопу фабрике „Стелит 90″. Захваљујући донацији Европске уније и партнерству са Фондацијом Ана и Владе Дивац” предузећу је додељена нова машина која ће унапредити ефикасност фабрике.

Члан Већа градске општине Обреновац Предраг Јовановић рекао је да се помоћ додељивала на основу препознатих потреба привредника.

– Уз активно учешће општине Обреновац и у сарадњи са Данским саветом за избеглице подељени су економски грантови привредницима. Данас смо присутвовали додели једног од тих грантова. Партнерске организације, попут UNOPS-a и HELP-a, су протеклих неколико месеци обилазе привреднике на територији наше општине у тако установиле шта је оно што привредници нису ревитализовали од своје опреме. Грантови су у вредности од 3000 до 5000 еура. Ради се о испоруци опреме и репроматеријала. Целу активност је финасирала делегација ЕУ у Србији којом се овом приликом веома захваљујем – нагласио је Јовановић.

Михаило Јевтић је у име фабрике ,,Стелит 90″ изразио захвалност свим партнерима због добијања новог компресора и нагласио да је за сваку фабрику од изузетног значаја добијања оваквог вида помоћи. 

Више од 250 привредника је до сада добило помоћ захваљујући сарадњи са фондацијама ENECA, IDC, HELP и Фондацијом Ана и Владе Дивац” .

У наредном периоду очекује се нова омоћ за привредне субјекте који помоћ још нису добили.

{youtube}GMALsBattDo{/youtube}