1

1Реализација пројекта санације равних кровова на стамбеним зградама у обреновачким насељима ушла је у фазу извођења радова на оштећеним крововима. Након што су финансијска средства уплаћена предвиђеном динамиком, становници зграде у насељу „Сунце” приступили су санацији равног крова.

Представници Градске општине Обреновац обишли су данас становнике зграде у улици Ђачког батаљона и уверили се да је пројекат санације добар пример како треба решавати вишегодишњи проблем прокишњавања кровова.

Станар зграде у насељу „Сунце” Милош Живковић рекао је да су радови трајали 20 дана и да су на време завршени сви грађевински радови.

– Кров је саниран методом фалцованог лима. Велика захвалност свим комшијама који су били толерантни на буку. Доказали су да смо сложан колектив и надам се да смо дали пример осталима. Захвалност и за Градску општину Обреновац, пошто су разумели наш проблем и на ефикасан начин нам помогли уплатом средстава, док смо мали остатак прикупили сами – изјавио је Живковић. 

Члан Већа општине Обреновац Милош Станковић подсетио је да је општина определила 120.000 динара по домаћинству са оштећеним кровом. 

– Користим прилику да се захвалим станарима ове зграде који су на квалитетан начин потрошили средства за пројекат санације равних кровова и дали прави пример осталим станарима зграда како да приступе решењу проблема прокишњавања – рекао је Станковић.

Исплата средстава у оквиру пројекта санације равних кровова је при крају. Програм санације траје до 31.12.2016. године и до тог рока се може предати потребна документација. 
 
{youtube}arq8lkpESc8{/youtube}