VUL 1380

VUL 1380На простору бивше фабрике Базна хемија” у Баричу почело је рушење објеката и припремање терена за нови део индустријске зоне. Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је локацију и том приликом рекао:

– Сведоци смо остварења сна свих Обреновчана, посебно свих оних који су радили у Првој Искри” у Баричу. На једној локацији се гради потпуно нова фабрика и већ ниче пета хала. Сваког петка нови радници компаније МЕИ ТА одлазе на обуку, а на овој локацији спремамо нове хектаре за нове фабрике. Овај простор има потенцијал и на делима се показује да може да привуче највеће светске компаније. Ми ћемо се трудити да комплетан појас до аутопута буде потенцијално пословно окружење за комапније из Европе и света. Ми ћемо као општина овог лета и наредних година бити највеће градилиште у Београду – рекао је Чучковић.
 
VUL 1458 
Члан Већа градске општине Обреновац Предраг Јовановић рекао је да ће грађанима Барича бити омогућен пролаз до реке Саве.
 
– Ми смо се са извођачем радова договорили да се свим грађанима, а ту првенствено мислим на житеље Барича који свакодневно одлазе на реку Саву, имају чамце или посећују Баричку аду, омогући несметан пролаз до реке. План је да се у наредном периоду поред плаца индустријске зоне направи пут који ће сви зантересовани моћи несметано да користе – казао је Јовановић. 
 
{youtube}bwKT8IMqJG4{/youtube}