WC promo 3 Small

WC promo 3 SmallКанцеларија за младе општине Обреновац је већ пет година контакт тачка Младих истраживача Србије за међународне волонтерске кампове, али исто толико година је и акредитована за програм Европски волонтерски сервис који је део Ерасмус+ програма за младе Европске Уније за промовисање мобилности младих кроз међународне активности и неформално образовање.

Током априла, маја и јуна у Обреновцу ће боравити ЕВС волонтерка из Словачке. План нам је да присуство иностраног волонтера искористимо као сјајну прилику за промоцију волонтерских кампова, волонтеризма и значаја волонтера, у шта смо се и сами уверили након поплаве која је погодила наш град и несебичне помоћи коју су нам волонтери пружили. 

Како су ових дана информације о камповима постале веома тражене, покушајте да  наше волонтере пронађете на некој од предстојећих промоција међународних волонтерских кампова у обреновачким средњим школама. Организујемо их за вас, како бисте на једном месту могли да добијете одговоре на једно од оних лепих питања:

  • Где ћу овог лета да одем?
  • Како ћу да урадим нешто другачије?
  • Да ли кампови заиста уносе неповратну промену у животе волонтера који учествују у њима?
  • Шта се добија волонтирањем?

Сви заинтересовани млади из Обреновца могу се више информисати, али и пријавити на међународне волонтерске кампове код нас у Обреновцу. Инфо дан је сваког уторка од 12.00 до 15.00 часова у Друштвеном центру Фондације за младе Обреновца на адреси Краља Александра Првог број 59. За више информација можете писати на мејл mladi.obrenovac@gmail.com.

Општина Обреновац као и претходних година за младе који се међу првима пријаве на кампове обезбеђује до 10.000 динара за трошкове превоза.