VUL 2753

VUL 2753Поводом обележавања годишњице НАТО бомбардовања данас су у представници Градске општине Обреновац, удружења бораца, удружења грађана, као и породице настрадалих, положили венце на спомен обележје погинулима током бомбардовања Савезне Републике Југославије 1999. године у градском парку.

Председник Скупштине градске општине Обреновац Ђорђе Комленски је приликом обраћања присутнима рекао да се 24. март не сме заборавити.
 
– Херојима је место у Парку хероја. Данас желимо да заокружимо један поносан, али тужан, део наше историје, али се надамо да никада више нећемо бити у прилици да жртвујемо животе за слободу Србије. Сви они који су дали животе у претходним ратовима својим духом лебде изнад нас и шаљу снажну поруку да Србија може да живи, постоји и ради само ако поштује себе и своју слободу изнад свега, ако држи до речи и до части. Србија и Срби су људи којима су част и реч изнад свега. Поштовани родитељи палих бораца, ваша деца су дала оно што је највредније што су могли да дају. Господо борци, који сте заједно са њима били у свим ратовима деведесетих, вама такође част и поштовање за све што сте у име свих нас чинили током тих ратова. Данашња Влада показује да се Србија сагињати неће. Србији не требају ратови, Србији треба мир и економски просперитет, али не по цену угрожавања њене части и достојанства – казао је Комленски.
 
VUL 2806
 
{youtube}_dazq_Kyfo0{/youtube}