VUL 2049

VUL 2049Европска унија преко Данског савета за избеглице већ месец дан ради на обнови кућа које су оштећене током мајских поплава 2014. године.

Александар Пантелић из Градске општине Обреновац рекао је да ће посао обнове кућа трајати док последња оштећена кућа не буде санирана.

– Са злом које је захватило Обреновац нема преговора, већ само коначна решења. Коначно решење је да сви наши грађани буду срећни и да сваки пут када обиђемо неку кућу доживимо осмех и задовољство због завршених радова и због тога што се живот може наставити даље у просперитетном стању – казао је Пантелић.
 
VUL 2071
Бисерка Томаш, власница куће коју обнавља Дански савет за избеглице, рекла је да помоћ државе није била довољна да се цела кућа обнови.
 
– Вода у кући је била велика и све што смо имали је страдало. Ја сам од новца који сам добила од државе успела да санирам један део, а даље нисам могла сама. Хвала општини и Европској унији које су омогућиле да ми се кућа заврши и да тај немили догађај могу коначно да оставим иза себе. Пут је био дужи, али онај ко је био упоран и ко је веровао да ће то бити оствариво, а ја јесам, сада има раднике у својој кући. Све што се почне мора и да се заврши, па тако и ово. Добила сам прозоре и спољну столарију, глетовање, кречење и део подова. Ја сам успела да завршим струју, купатило, кухињу, као и фасаду и унутрашњу столарију. Надам се да ће до краја следећег месеца све бити завршено и да ћу се уселити у своју кућу – казала је Бисерка Томаш. 
 
{youtube}8VgnXE21qME{/youtube}