VUL 2014
VUL 2014На последњој седници Скупштине градске општине Обреновац донета је одлука о додели помоћи нерегистрованим пољопривредним газдинствима која су претрпела штету у сточном фонду током мајских поплава 2014. године.
 
Тим поводом је Александар Богићевић, члан Већа градске општине Обреновац, данас обишао једно такво домаћинство и најавио скори почетак поделе новчане надокнаде за оштећена домаћинства.
 
– Од 18. марта креће позивање домаћинстава и обавештавање о томе шта је потребно од документације како би аплицирали за доделу помоћи. Нема потребе да грађани долазе сами, биће позивани да дођу. Уколико се догоди да је неко поплављен и поседује записник о штети, а није позван, онда се може јавити у општину. На основу приложене документације такво домаћинство ће бити додато у расподелу помоћи. Општина је издвојила до 12 милиона динара за овај програм и износ по грлу ће бити нешто мањи него што је то била државна помоћ коју су добила регистрована пољопривредна газдинства – најавила је Богићевић.
 
Новак Алексић из Конатица, који је претрпео велику штету током мајских поплава 2014 године, захвалио се општини на помоћи.
 
– Моје домаћинство је претрпело велику штету током поплава. Скоро сав сточни фонд се удавио. 16 оваца, 6 свиња и живина.Ова помоћ ће ми добро доћи како бих обновио сточни фонд и повратио домаћинство на ноге – казао је Алексић. 
 

{youtube}HYfCMBnFZt0{/youtube}