logo-obr

Комисије Градске општине Обреновац за попис нелегално подигнутих објеката су на терену. У протеклих десет дана комисије су на терену обишле преко 100 објеката.

Према речима Милорада Косановића, начелника Управе градске општине Обреновац, комисије обилазе објекте на Забрежју и тамо ће се задржати и у наредном периоду.

– Сам рад, обилазак и евидентирање у домаћинству подразумева задржавање, јер поред саме констатације да постоји неки објекат који је изграђен без грађевинске дозволе, постоје објекти који имају дозволу али се мора проверити да ли су изграђени у габаритима који су назначени у решењу и ако постоји одступање то се евидентира. Ово је прилика да се по нижим ценама, лакшој процедури и без доласка у саму општину и подношења захтева легализују објекти. Грађани не треба да долазе у општину док не добију позив од службеника и нема потребе да подносе захтев за легализацију. Сваки грађанин коме се утврди да има објекат који није легализован, односно који је изграђен без грађевинске дозволе, биће позван од службеника Градске општине Обреновац и на тај начин ће отпочети процедуру озакоњења, тј. легализације свог објекта. Имамо пет комисија, а општина Обреновац је подељена на шест зона. Прва зона је Забрежје и централни део града, Након Забрежја комисије прелазе на сам Обреновац. Када се заврши Обреновац креће се према висинским деловима општине – Мислођин, Дражевац, Јасенак… План обиласка је доступан на сајту општине, а путем средстава информисања обвештаваћемо јавност у ком делу града се крећу комисије. Оно што олакшава посао је да грађани припреме документацију коју поседују како би комисије што пре завршиле посао. Такође, подсећам да по Закону о озакоњењу објеката сви објекти који се могу легализовати не смеју бити подигнути након 28. новембра 2015. године – казао је Косановић.
 
{youtube}TCJ6sqIjVtY{/youtube}