VUL 5026

VUL 5026Станари стамбене зграде у улици Александра Аце Симовића број 8 у насељу Дудови прикупљали су протеклих месеци пластичну амбалажу у судове које им је обезбедило Јавно комунално предузеће „Обреновац”. Као награду за труд то предузеће и Градска општина Обреновац донирали су свој деци из те зграде узраста до 10 година бицикле.

Десеторо деце добило је нову бициклу. Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да све велике идеје настају због активности и енергије појединаца.

VUL 5115

– Као председник Градске општине Обреновац морам да се захвалим господину Гољи, председнику скупштине станара, који је уложио своју енергију и организовао становнике овог улаза. Поред тога, они испуњавању формално правне предуслове у складу са новим Законом о комуналним делатностима и о становању. Сада је неоходно да све зграде преко 40 станова имају отворен рачун, председника и кућепазитеља у будућности. Оно што је значајно је да насеља Дудови, Ројковац, Сунце и остала организована насеља морају у врло кратком року да имају изабране скупштине станара, како би могли да користе средства на начин који смо имали прилику да видимо овде. Такође, одговорност малишана који су са својим родитељима прикуљали овај отпад је немерљива за нашу околину. То показује како можемо сви заједно чувати нашу околину и како можемо директним учешћем побољшати изглед Обреновца. Трудићемо се да и улице буду асфалтиране, као ова око Основне школе „Посавски партизани” и у Савској на Забрежју, али оно што је важније је да сви заједно морамо да учествујемо у томе да Обреновац буде лепше место за живот – казао је Чучковић.

VUL 5058

Председник скупштине станара улаза број осам у улици Александра Аце Симовића Тони Гоља рекао је да је прикупљено преко 10 кубика пластичне амбалаже.
 
– Сви смо свесни да количина прикуљеног отпада има далеко мању тржишну вредност него поклоњене бицикле. Овде се не ради о тржишту и трговини, него о подстицају и стимулацији наших најмлађих на примарну сепарацију отпада. Желим да се захвалим нашем Јавном комуналном предузећу и општини Обреновац, као и свим станарима који су подржали ову идеју и спровели је у дело. Сепарација отпада је корисна за цело друштво и то вишеструко. Ова акција је имала за циљ да, поред тога што ћемо олакшати посао ЈКП „Обреновац”, и нашу децу научимо вредностима и заштити човекове околине, значају сепарације отпада и колико пластика може бити опасна за природу – рекао је Гоља.
 
VUL 5077
 
Зоран Лапчевић, директор ЈКП „Обреновац”, рекао је да је ова акција прави пример самоорганизовања.
 
– Ово је светао пример и драго ми је да су се станари сами организовали, а верујем да су и апели које смо често упућивали преко медија уродили плодом. Сведоци смо да када људи хоће онда и умеју и могу да се организују, пре свега у послу примарне сепарације на задовољство свих нас који се бавимо тим послом. Ово је прва скупштина станара која се у овом смислу организовала и због тога смо заједно са Градском општином Обреновац одлучили да будемо друштвено одговорни и наградимо малишане за труд који су сви станари уложили на примарној сепарацији отпада. Сви који желе да се баве сепарацијом могу нам се обратити и ми ћемо им доставити судове за то. Морамо да разумемо да се на тај начин и нашем предузећу олакшава посао, али и чува животна околина – додао је Лапчевић.
 
VUL 5127
 
{youtube}vagYQNgOGRU{/youtube}