masat

masatЗбог интересовања мештана Забрежја и Великог Поља, у њиховим месним заједницама ће бити одржане две филмске пројекције, и то руског филма Турски гамбит” и епизоде серијала Маша и Медвед”.

Турски гамбит” ће бити приказан у Дому културе Забрежје” у петак, 12. фебруара, у 20.00 сати, а Маша и Медвед” у Дому културе Велико Поље”, у понедељак, 15. фебруара, у 17.00 сати.

Турски гамбит” је ратни филм из 2005. године, који је режирао Џаник Фајзијев. Траје 130 минута, а главне улоге тумаче: Јегор Бјеројев, Олга Краско, Марат Башаров, Владимир Иљин.
Радња се дешава током руско-турског рата 1877. године, када титуларни саветник Ераст Фендорин има задатак да открије шпијуна у руским редовима који је већ неколико пута нанео велику штету руској војсци откривши Турцима руске намере…

Малишани из Великог поља ће имати прилику да се друже уз пројекцију епизоде популарног дечјег серијала Маша и Медвед”, која је синхронизована на српски језик.
Анимирана серија говори о Маши, изузетно активној девојчици, која нема мира и има бујну машту. Медвед је велики и мио момак, који воли удобност и тишину. Након њиховог првог сусрета, Медвед је увек у ишчекивању следеће забаве и пустоловине за коју је Маша веома даровита.

Турски гамбит” се приказује захваљујући сарадњи са Руским домом у Београду, а приказивање серије Маша и Медвед” омогућила је компанија „Dexy Co”. Програмима који ће се реализовати у месним заједницама Спортско-културни центар наставља своју дугогодишњу праксу приказивања филмова и осталих културних садржаја по месним заједницама.

Улаз на пројекције је бесплатан.