VUL 0657

VUL 0657Настављени су радови на уређењу и асфалтирању централних градских улица. Радови се тренутно изводе у Узун Мирковој улици, а исте је данас обишао заменник председника Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић, који је том приликом поновио да грађевинска сезона у Обреновцу не стаје.

– С обзиром да смо имали лепо време у децембру, а тако се наставило и у јануару и фебруару, искористили смо те дане тако да грађевинска сезона у Обреновцу није стала ниједног тренутка. У току су радови на замени асфалта у Узун Мирковој улици, у делу улице који је био оштећен. Такође, радови се настављају и у другим деловима Обреновца. За неколико дана крећу радови у Савској улици на Забрежју у дужини од 550 метара. Тај део улице ће бити потпуно реконструисан у делу ка Перилу. Завршавамо радове у централним градским улицама, па се тако радови у улици Кнеза Симе Марковића приводе крају. Очекује нас почетак санације дела улице Александра Аце Симовића у Дудовима, поред Основне школе „Посавски партизани” – рекао је Вранешевић. 

VUL 0695

Вранешевић је додао да ће грађани у току недеље бити обавештени кад да уклоне своја возила како би радници „Београдпута” могли несметано да асфалтирају саобраћајницу кроз насеље Дудови.

– Такође, нисмо запоставили ни месне заједнице. Поред замене дела асфалта и крпљења рупа у Стублинама и Скели, ради се потпуно нова деоница пута у дужини од 1.500 метара у насељу Дубрава. То насеље ће том новом саобраћајницом бити повезано са центром Стублина. Што се тиче обилазнице и улице Краља Александра добијали смо оправдане примедбе суграђана које се тичу безбедности деце која се играју у паркићу код Геронтолошког центра. У сарадњи са нашом станицом полиције појачаћемо контролу на овој деоници, како не би долазило до нежељених исхода – казао је Вранешевић. 

Радове у Обреновцу изводи предузеће „Београдпут”, а вредност планираних радова у овој години је 24 милиона динара, док је вредност извршених радова у прошлој години износила 113 милиона динара. 

{youtube}LA0yYvXRzVg{/youtube}