VUL 1675

VUL 1675Велики број Обреновчана посетио је данас манифестацију „Обреновац – град отвореног срца”, коју је општина Обреновац по шести пут организовала по угледу на традиционалну београдску акцију „Улица отвореног срца”. „Обреновац – град отвореног срца” одржан је на Градском тргу у присуству глумаца, плесача, музичара, кловнова и других уметника. 

У првом делу програма посетиоци су могли да уживају у наступу дечјег градског хора „Круна од нота”, групе PASCO, дечјег ансамбла Центра за очување традиције и културе „ТЕНТ” и Балетског студија „Идеа”. Након прве групе наступа додељене су награде најуспешнијим учесницима ликовног и литерарног конкурса. У овом делу програма представила су се и деца која су у протеклој школској години постигла изузетне резултате у различитим областима – спорт, уметност, наука, под слоганом „Најбоље од нас”.

У другом делу програма најмалађи су уживали су наступима Културно-уметничког друштва „Круна” из Великог Поља, полазника школе глуме Марије Меденице у представи „Ћоше у слободно време”, Центра „МС Иновације”, као и у наступу плесача из плесног студија „L Dance Studio”.

И ове године је припремљена Дечја олимпијада „Игре без граница”, у којој су се деца такмичила у играма као што су „зец и лисица”, „надвлачење конопца”, „одбојка са огромним лоптама” и другим. У томе су им помогли кловнови из групе „Млади 11500″.

Трећи део манифестације „Обреновац-град отвореног срца” попунили су наступи деце из Предшколске установе „Перка Вићентијевић”, ученика Прве обреновачке основне школе, као и заједнички плес све деце на манифестацији.

Сви учесници манифестације су на поклон добили шалове и капе. 

VUL 1588

Велики број деце је на градском тргу учествовао и у организованим радионицама, као што су face painting, креативна радионица „Срце за улицу отвореног срца”, ручна израда божићних украса и креативна радионица „Арт шољице”.

Новица Филиповац, члан Већа ГО Обреновац задужен за културу, рекао је да је ово шести пут како општина организује ову манифестацију.

– Ова манифестација има заиста богат културно-забавни садржај, а имамо и спортски програм, то јест дечју олимпијаду „Игре без граница”. Желео бих да се захвалим свим учесницима и свој деци Обреновца и да свим нашим грађанима честитам Нову годину – рекао је Филиповац.   

На витражима у парку биле су постављене фотографије са прошлогодишње манифестације „Обреновац – град отвореног срца”, тако да су сви посетиоци могли да преузму своје фотографије за успомену. На посебном штанду су се служили чај и палачинке за посетиоце, док су свој штанд имали и штићеници Дневног боравка за децу и омладину ометену развоју.

VUL 1509

На самом крају догађаја појавили су се и Деда Мразови на моторима из Мото клуб „Warriors”, који су свој деци поделили поклоне. 
 
Основна идеја ове манифестације била је промоција културе духа, тела, здравог живљења и хуманости.
 
{youtube}8kRQa0OoVUg{/youtube}