VUL 6120

VUL 6120У улици Живе Борјановића у Месној заједници Звечка почели су припремни радови на асфалтирању те улице. Радове су данас обишли представници Градске општине Обреновац. 

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић подсетио је да ово нису једини радови у овој месној заједници у овој и наредној години. 

– Без обзира што је децембар, грађевинске и путарске машине можемо видети широм града. Машине које крче обале и које су задужене за цевасте пропусте су такође на терену. Ово је централна градска улица у овој месној заједници и представља велику будућност за све становнике Звечке. Упутили смо захтев за експропријацију једне парцеле на којој ћемо градити централну црпну станицу како би кренули у пројектовање канализације на Шабачком путу. С обзиром да имамо радове током првог квартала и на изградњи канализације у Шљивицама и насељу Браће Југовић, те активности на терену ће пратити израда пројектне документације за Шабачки пут – казао је Чучковић. 

 
Мирко Вранешевић, заменик председника општине Обреновац, рекао је да је поред улагања Градске општине Обреновац у путеве и Град Београд издвојио значајна средства.
 
– На крају смо календарске године и на крају саме грађевинске сезоне када се говори о асфалтирању на територији наше општине. Желим да подсетим да је ова година у инвестиционом смислу од стране Града Београда рекордна година. Наиме, Град Београд је уложио укупно 113 милиона динара у путну инфраструктуру у нашој општини. Наш план је да у наредној години имамо још већи буџет за одржавање и пресвлачење атарских и некатегорисаних путева. Фокусираћемо се на градске улице које су у лошијем стању – најавио је Вранешевић.
 
Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Милан Марошанин рекао је да се радови изводе на деоници од 1280 метара.
 
– У оквиру појачаног одржавања некатегорисаних путева, пре неколико дана смо кренули са реализацијом новог уговора који финансира Градска општина Обреновац. Вредност тог уговора је 45 милиона динара. Планирамо да се у наредних 90 дана реализујемо скоро 11 километара некатегорисаних путева, а месне заједнице су одредиле приоритете. Прву деоницу коју смо кренули је у улици Живе Борјанића. За становнике Обреновца изузетно значајна, а за мештане од неизмерне важности. Они су до сада имали изровану улицу којом приликом киша није било могуће пролазити. За сам Обреновац ова улица је јако значајна, јер представља још алтернативан правац и излаз на Ваљевски пут – казао је Марошанин.
 
Марошанин је додао да је вредност радова 5 милиона динара.
 
{youtube}89_potdgaf0{/youtube}