VUL 6085

VUL 6085Данас је у кланици „Стојић” у Индустријској зони Обреновац одржан састанак привредника из Обреновца са представницима Града Београда, Градске општине Обреновац и Привредне коморе Београд. На састанку је било речи о изазовима који постоје у обреновачкој привреди, а градски и општински представници су из прве руке могли да саслушају све оно што су привредници имали да кажу.

 
 Драгомир Петронијевић, члан Већа града Београда, нагласио је да администрација не седи по канцеларијама, већ је свакодневно на терену.
 
– Град Београд наставља директну комуникацију са приведницима, у сарадњи са Привредном комором Београда и нашим општинама. Данас смо на овом састанку постигли конкретне договоре. Прво ћемо анализирати комплетну ситуацију кад се ради о колектору. Ми смо обавестили привреднике о субвенцијама које могу да добију од Града Београда и Владе Србије. То је нови начин рада, а ми нашу плату не зарађујемо тако што седимо у канцеларији него излазимо на терен и разговарамо директно са привредницима. Ово је трећи пут да на овакав начин сарађујемо. Први пут је било приликом отварања Предузетничког центра, након тога када смо отварали шалтер за брзе одговоре привреди. Ово је само континуитет сарадње коју смо успоставили са нашим привредницима – казао је Петронијевић.
 
Миливоје Милетић, председник Привредне коморе Београда, рекао је да је демонстрирана добра сарадња са Градом Београдом и Градском општином Обреновац.
– Нема боље формуле него на овакав начин пружити релевантне информације пољопривредницима у циљу решавања проблема са којима се они сусрећу на локалу. Желимо да све капацитете Привредне коморе Београда у стучном смислу ставимо на располагање привредницима и да организујемо одговарајуће едукације. Наш задатак је да информишемо привреднике на који начин могу доћи до извора финансирања. Желимо да у контакту са привредницима и државним органима радимо на стварању повољнијег амбијента привређивања – додао је Милетић.
 
Представници Предузетничког центра Обреновца нагласили су да имају одличну сарадњу са Привредном комором Београда и Градском општином Обреновац и да су овакве активности део њиховог плана развоја.

Члан Већа градске општине Обреновац Предраг Јовановић је истакао да је Градска општина Обреновац у буџету за 2016. годину одвојила средства за помоћ привреди. 

Живко Стојић, власник кланице „Стојић”, је рекао да је данашњи састанак био конструктиван.

 
– Моја кланица постоји већ 18 година и Индустријској зони. Било је проблема у пословању, али очекујем да ћемо у будућности лакше пословати и ићи у добром правцу. Ми у компанији имамо жељу и план да се проширимо и да запослимо у будућности још 50 до 100 људи, а за то нам је неопходна помоћ општине и Града Београда – рекао је Стојић.
 
{youtube}TmIKtx99UrY{/youtube}