VUL 5892

VUL 5892У насељу Старо игралиште, у улици Вука Караџића, на иницијативу станара Јавно предузеће за изградњу Обреновца је поставило 12 уличних сијалица у делу насеља у ком од изградње шездесетих година прошлог века није било уличног осветљења.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Милан Марошанин рекао је да Старо игрлаиште није једино насеље у ком се постављају уличне сијалице.
 
– Изузетно ми је драго да је једна мала инвестиција у износу од 1.200.000 динара обрадовала наше суграђане. Постављање ових сијалица допринело је не само безбедности у овом делу насеља, него смо омогућили становницима да се нормално крећу по свом насељу. Уграђено је 12 светиљки и идуће године наставићемо са радовима у насељу Старо игралиште. Такође, данас су пуштене у рад сијалице на Ројковцу, на игралишту „Мала Раба”, док нас за неколико  дана очекује пуштање у рад сијалица дуж улице Краља Александра – рекао је Марошанин.
 
VUL 5905 
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић осврнуо се на обнову зграда и равних кровова које су страдале током поплаве у 2014. години.
 
– Уредба Владе Републике Србије је дефинисала кориснике који могу да користе средства опредељена уредбом. Општина ће за људе који нису могли да искористе та средства, а у питању су становници оваквих насеља и становници на поткровљу који су имали проблем са равним крововима, омогућити обнову кроз Локални програм обнове који ће бити усвојен буџетом за 2016. годину. То су улази, степеништа, подест око подрумских просторија, стазе за пешаке итд. Тим Локалним програмом обнове биће обухваћени и привредници који нису добили помоћ од државе и који су били нерегистровани, али и пољопривредна газдинства. Тај програм обнове ће дефинисати и становнике централних градских насеља за све потребе које постоје, за све зграде које су претрпеле штете у поплавама – најавио је Чучковић.
 
{youtube}x8_NGOycDpQ{/youtube}