111 Untitled

111 UntitledУ улици Александра Аце Симовића почели су радови на наставку бициклистичко-пешачке стазе. Реч је о наставку постојеће стазе која је изграђена пре четири године.

Горан Ћирић из Јавног предузећа за изградњу Обреновца је објаснио о каквим се радовима ради.

– Настављамо са радовима од моста на Купинцу код Дудова, преко раскрснице улица Александра Аце Симовића и Алексе Шантића у дужини од шесто метара. То је прва фаза радова, а у плановима Јавног предузећа за изградњу Обреновца је и наставак радова целом дужином улице Александра Аце Симовића. По плановима за ову годину радови се изводе до улице Алексе Шантића. Следеће године стаза иде до Савске улице и план је да се стаза споји са Забраном, како би направили кружну стазу на задовољство свих Обреновчана. Уговорени рок за извођење радова је 25 дана, али рокови зависе од временских услова. За израду асфалтних слојева постоје посебни технички услови, а то значи посебне температуре ваздуха. Желим да замолим суграђане да имају стрпљења док се радови не заврше, а градилиште ће бити обезбеђено адекватном саобраћајном сигнализацијом – казао је Ћирић.
 
Стаза ће бити идентичка као уз канал Купинац и користиће је и пешаци и бициклисти. Њена ширина ће бити три метра и биће обележена адекватном саобраћајном сигнализацијом.
 
{youtube}4U8Vj-7K_Q4{/youtube}