VUL 2843

VUL 2843Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је са директором Ветеринарске установе „Ветерина Београд” Будимиром Грубићем и сарадницима обишао азил за псе који је у изградњи. Он је том приликом најавио завршетак радова и отварање азила, јер је проблем напуштених паса тренутно највећи проблем у Обреновцу.

– Као одговорна управа решили смо да почнемо са решавањем тог проблема. Статутом је дефинисано да о азилима и прихватилиштима за псе и мачке брине Град Београд, као и да  финансира исхрану и бригу о тим животињама, а ми ћемо као општина завршити азил. Азил ће моћи да прими 150 животиња. Урадиће се препројектовање, а изградња ће бити у најкраћем могућем року за много већи број животиња, узимајући у обзир број напуштених паса који се налазе на територији наше општине. Овом приликом желим да се захвалим свим љздима који су у приватним азилима бринули о животињама и њихова посвећеност и љубав су допринели мањем броју паса и мачака на улицама. До краја године ће бити потписан протокол са Скупштином града Београда и биће опредељена одређена количина средстава да се овај објекат прилагоди прихвату већег броја животиња. Оне животиње које су у последњих неколико година прихваћене, удомљене и храњене од стране грађана неће бити насилно одвођене, али оне који нису и које представљају потенцијалну опасност биће смештене у азил и о њима ће водити рачуна општина и град Београд – казао је Чучковић.
 
VUL 2842
 
Директор Ветеринарске установе „Ветерина Београд” Будимир Грубић рекао је да је јако задовољан што ће се овај објекат ускоро бити завршен.

– Ово је идеална прилика да незбринути пси у Београду коначно буду збринути на најбољи могући начин. Ово је прихватилиште које ће у будућем периоду прихватити животиње са целог подручја Градске општине Обреновац. Ветеринарске установе „Ветерина Београд” ће спроводити чување, надзор и лечење. О томе ћемо се у наредним месецима договорити са градоначелником и потписати споразум о пословно техничкој сарадњи и покровитељству Града Београда – рекао је Грубић.
 
Душан Бабић, заменик директора Јавног комуналног предузећа Обреновац, рeкao је да ће у најскоријем временском периоду бити завршен азил и предат на управљање „Ветерини Београд”.
 
{youtube}xCf0mS29KoI{/youtube}