VUL 2767

VUL 2767У Спортско-културном центру „Обреновац” почели су радови на реконструкцији објекта који је оштећен током мајских поплава 2014. године. 

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић подсетио је да је то највећи јавни објекат у општини.
 
– Биће саниране позоришна сала и спортска хала и за неколико месеци, а по плану је то мај 2016. године, биће отворен реконструисан објекат. Посебно желим да се захвалим Краљевини Норешкој која је одвојила три милиона евра за реконструкцију јавних објеката у Обреновцу и захваљујући њима ће и Гимназија и Дом културе добити потпуно нов и модеран изглед. Дом културе је највећи, најскуљи и најуништенији објекат и последњи који се обнавља. Због тога се дуго чекало, јер је било потребно време да се уради пројектна документација, изврше све припреме и нађе донатор – казао је Чучковић.
 
Директор Јавног предузећа Спортско-културни центар „Обреновац” Петар Јовичић рекао је да је низ припрема претходио радовима.
 
– Добијене су све дозволе, одабран је извођач радова и одређени су рокови за завршетак радова. Радиће се инсталације за струју, воду и грејање. Такође ће бити урађен централизован клима систем, који ће обухватити цео објекат са спортском халом и позоришном салом. При део реконструкције подразумева радове на позоришној сали, заједно са малом салом, а после тога очекујемо да почну радови и у спортској хали. Пројекат реконструкције је јако сложен, али ће и за време радова галерија, Канцеларија за младе и Клуб за младе радити несметано. Нећемо прекидати и отказивати програм – рекао је Јовичић.
 
{youtube}oD30Hx1InNg{/youtube}