VUL 2019
 VUL 2019У Великом Пољу се последњих неколико дана одвијају радови на санацији путне мреже кроз то село. Члан Већа градске општине Обреновац Љубиша Дамњановић је обишао радове на санацији ударних рупа које изводи предузеће „Београдпут”.
 
Он је том приликом рекао да је путна мрежа у Великом Пољу оптерећена изградњом аутопута.
 
– Последњих неколико месеци мештани Великог Поља имају проблема са путном мрежом, што због редовног одвијања саобраћаја, што због кретања тешких камиона који раде на изградњи аутопута. Радови се тренутно изводе на главном путу којим се одвија и аутобуски саобраћај. Данас је Велико Поље велико градилиште што се тиче изградње путева. Извођачи радова на аутопуту санирају локалне путеве који су били оштећени приликом транспорта материјала за изградњу аутопута. Такође, Јавно предузеће за изградњу Обреновца ради на атарском путу за Јозића колибу. У наредних неколико дана очекујемо да се сви радови на путној инфраструктури у Великом Пољу заврше и самим тим омогући мештанима нормално кретање кроз село – казао је Дамњановић.
 
Председник Савета месне заједнице Велико Поље Лазар Пејић рекао је да су путеви у лошем стању.
 
– Након поплаве и отпочињанем радова на Коридору 11 путна мрежа у Великом Пољу је доста страдала. Овим радовима омогућиће се несметано саобраћање и безбедно мимоилажење што до сада није био случај. Неће се изводити радови на пресвлачењу комплетног пута асфалтом све докле год се радови на Коридору 11 не заврше, јер до тада ће се нашим селом кретати тешки камиони и машине. Ннакон тога имамо обећање из Градске општине Обреновац да ће главни пут кроз село бити у потпуности реконструисан и пресвучен асфалтом – рекао је Пејић.
 
{youtube}eNCXPiYQT_E{/youtube}