mostanica crkva

mostanica crkvaДанас је у присуству мештана, представника општине Обреновац и добротвора, владика Арсеније извршио освештење крста и звона у новоизграђеној цркви Свете великомученице Недеље у Малој Моштаници.

Јереј Предраг Живковић је том приликом истакао да је пре две године освештан темељ храма и да се покривање храма приводи крају.

– Дошли су донатори и велики број деце, као и суграђана, не само из Мале Моштанице, већ и из Барича, али и представници општине и фирми које су помогле у изградњи. Донатори звона су из Мале Моштанице, породице Мићић и Реметић и мештани из улице Селинске у Малој Моштаници. Породица Остојић из Мислођина је донирала крстове -рекао је јереј Живковић.

Иван Лазаревић, председник Савета месне заједнице Мала Моштаница, истакао је да се градња храма састоји из четири сегмента и да је данас завршен трећи.

– Управо данас су исписане нове странице историје Мале Моштанице. Веома смо поносни на догађај који је данас одржан. Још 2006. године смо овај плац добили као донацију, у априлу 2013. године је Његова Светост Патријарх Иринеј освештао темеље и данас имамо освећење звона и крстова, те се надамо да ћемо следеће године у ово време освештати и сам храм – казао је Лазаревић уз захвалност свима који су помогли изградњу храма.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић је рекао да је ова црква доказ како солидарношћу и енергијом, уз младост и искуств,о може да се деси брз напредак изградње светилишта.

– У претходној недељи смо имали прилике да видимо како се наша културна баштина чува на Косову и Метохији, с обзиром да смо извојевали победу у УНЕСКО-у. Изградња нових светња и брига о старим је нешто што је наш завет за будућност и захваљујем се свим грађанима Мале Моштанице и околине и свим добротворима који су дали свој допринос да ово саборно место и место венчања, сахрана и крштења буде у Малој Моштаници – казао је Чучковић. 

{youtube}ZV_yg-fqJQs{/youtube}