VUL 4316

VUL 4316Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је данас дом породице Аврамовић у Забрану. Кућа породице Аврамовић страдала је у потпуности током мајских поплава прошле године.

Гордана Аврамовић је приликом посете казала да кућу никада не би обновили да није било помоћи добрих људи. 

– Ја не могу да кажем колика је била штета у кући, јер смо остали потпуно без свега. Вода је била толико висока да је фалило метар да буде цела кућа потпуно под водом. Али сада смо се опоравили и обновили кућу. Добили смо помоћ од државе за четврту категорију, али да није било ангажовања општине вероватно се не би потпуно опоравили. Ми смо бескрајно захвални на томе и на донацији Фонда „Дијаспора за матицу” који су нам дали средства за санацију нашег дома. Упели смо, а сада се највише радују наши унуци који коначно могу да дођу и уживају са нама. Њима је то највише недостајало, јер прошлог лета нису могли да буду са нама – казала је Гордана Аврамовић.
 
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да двориште породице Аврамовић симболично представља обнову.
 
– Свако домаћинство у Забрану се трудило да прво уреди врт, па онда куће. Ми смо имали кризну животну ситуацију у којој нисмо знали да ли ћемо извући живе главе и на који начин ћемо извршити обнову. Али, ово је доказ да смо у многим домаћинствима у тој борби победили. Нећемо стати док не вратимо осмех на лице свим становницима, без обзира који је извор финансирања јер је то наша обавеза као општине. Дугујемо велику захвалност Европској унији, Канцеларији за обнову и свим људима који су помогли у процесу да се породице врате нормалним животима. Сваки нови изазов за нас је прилика да покажемо да се не предајемо – рекао је Чучковић.
 
 {youtube}2ctUACTcqOE{/youtube}