VUL 4346

VUL 4346У познатом обреновачком излетишту Забран почели су радови на реконструкцији трим стазе. 

Директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Срђан Драгићевић рекао је да радови теку како је и планирано.

– Као и сви други објекти и стаза је током прошлогодишњих поплава значајно страдала. Прошле године нисмо могли да изводимо радове јер се вода дуго задржала у шуми, па су земљиште и подлога стазе били превише влажни. Чекали смо да се испуне сви услови како би кренули са радовима. Мало смо променили технологију и изглед саме стазе. Она сада има две уске банкине које служе да задрже шљаку и слој по ком се трчи, да се не би разносио са стране. Нажалост, ово је дуг период од када је задњи пут ревитализована стаза. То се више не сме дешавати и планирамо да на сваке две године обнављамо ову стазу. Дужина стазе је 1450 метара, а вредност радова је 1.200.000 динара без пдв-а – казао је Драгићевић.
 
VUL 4338
Радове на стази обишао је и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић са сарадницима. Он је том приликом рекао да ови радови представљају финиширање обнове у Обреновцу.
 
– Када смо помињали финиширање обнове управо смо мислили на шеталиште до Забрана, уређење базена, простора око популарне цевке, трим стазе и арборетума. У сваком случају, вратићемо стари сјај свим местима које Обреновчани воле да користе и на којима проводе своје слободно време. Трудимо се да сви обновљени објекти буду квалитетнији и бољи него раније, а ова трим стаза је пример. Користили смо најмодерније методе и најквалитетније материјале за реконструкцију трим стазе, а оптерећење зглобова и колена биће минимално приликом коришћења стазе. У плану је да се овај простор украси најмодернијим мобилијаром који ће бити комбинација дрвета и метала, а ја позивам све обреновачке столаре и браваре да се у наредних 30 дана пријаве на јавни позив Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине. Набавка тих мобилијара коштаће 3.5 милиона динара и јако је битно да тај новац остане у Обреновцу и да обреновачки привредници изведу те радове. Ово је други тендер који расписујемо, јер први није успео и надам се да ће тих скоро 30 хиљада евра остати у нашем граду – рекао је Чучковић.
 
VUL 4400 
Мирко Вранешевић, заменик председника Градске општине Обреновац, најавио је изградњу још једне стазе кроз Забран која ће бити приближно исте дужине као и постојећа, а све у циљу промовисања рекреативног спорта.
 
 {youtube}hiSf0E1E-Ko{/youtube}