aaaazil5

aaaazil5У оквиру манифестације Обреновачко лето” и обележавања десетогодишнице бенда у суботу, 25. јула, са почетком у 21 час, на платоу поред OYF друштвеног центра наступа један од најбољих домаћих бендова нове генерације Азил 5″. Том приликом Азил 5″ ће извести нумере са свог актуелног албума Ако чујеш истину, знаш ли шта ћеш с њом?” (Lampshade Media 2014.) и промовисати свој најсвежији сингл за песму Интимна”, као и песме које су обележиле њихов десетогодишњи рад.

„Азил 5“ је новосадски музички састав који је прве кораке проходао 2005. године, од самог почетка искључиво се бавећи и интересујући за могућност једне ауторске музике. До сада је бенд објавио 3 студијска албума: „Страстан, го и бос“ (2008.), „Нема човека данима“ (2011.) и „Ако чујеш истину, знаш ли шта ћеш с њом?“ (2014.), као и 2 албума уживо „ИзЛивеНо у тишину“ (2009.) и „Живи Азил“ (2013.).

Критичари их описују као аутентичан спој текста и ритма на балканском поднебљу, без стега ужих жанровских одредница, док сами чланови бенда за своју музику кажу да је спој рок, поп и од скоро world music утицаја. Током своје десетогодишње каријере стигли су да обиђу земљу, регион, али и европске престонице кроз пар стотина наступа. За своја путовања кажу да је Берлин на њих оставио најјачи утисак културног шока и да се радо враћају тамо.

Азил 5 су Ненад Којић, Владимир Војновић, Борко Басарић, Сава Никић и Душан Коларски.

{youtube}Ic4ugl5Vu6g{/youtube}

{youtube}T5KPtt5xq3g{/youtube}