VUL 6836

VUL 6836Војвођанска банка и Олимпијски комитет Србије настављају добру традицију организовања едукативно-спортских такмичења широм земље, под називом „Олимпијско дружење са Војвођанском банком“.

Данас су у присуству многобројиних званица и грађана Обреновца на централном Градском тргу промовисане олимпијске вредности, а у интересантним спортским надметањима учешће су узела деца од четвртог до шестог разреда основних школа.

Поред такмичења, за основце је организован и едукативни квиз путем којег су могли да провере и тестирају своја знања о Олимпијским играма. Награду је освојила ОШ Јефимија“ из Обреновца којој Војвођанска банка пружа јединствену могућност да у финалном рангирању уз победничке школе из Чачка, Лознице, Врања и Пожеге, освоји награду у вредности од 100.000 РСД за опремање школе спортским реквизитима.

– Спорт је важан део развоја сваке личности, а посебно код деце. Он им доноси једну врсту дисциплине, учи их упорности и истрајности, како да се носе са успонима и падовима. Све су то важне особине у изградњи чврстог и стабилног карактера. Такође, спорт са собом доноси и дружење, кроз које деца имају прилику да се науче тимском раду и уопште раду на заједничком циљу, што је важно како за сам спорт тако и за живот. Управо су то вредности на којима и ми градимо нашу корпоративну културу – изјавила је овим поводом директорка филијале Војвођанске банке у Обреновцу Весна Стајић.

Помоћник председника општине Обреновац Иван Јегоровић захвалио се деци, учесницима такмичења, као и Војвођанској банци и Олимпијском комитету Србије на организвању овог спортског дружења у Обреновцу, које се одржава уочи Европских олимпијских игара у Бакуу. Јегоровић је свим такмичарима пожелео срећу уз поруку нека најбољи победи”.

Спортској манифестацији је присуствовао и Драгослав Петровић, најбољи јуниор Србије у бадминтону.

– Велика ми је част што сам овде са вама. Тренирам бадминтон од своје седме године и имам доста медаља са интернационалних турнира, а овом приликом бих свима желео да поручим да је веома важно да се баве неким спортом – изјавио је Петровић.

Војвођанска банка је већ четврти олимпијски циклус за редом званична банка Олимпијског комитета Србије, а пројекат „Олимпијско дружење са Војвођанском банком” је само један од активности коју банка реализује у циљу подршке спорту и промоције олимпијских вредности.

{youtube}pELdWvUHaFw{/youtube}