Алфа банка је током маја организовала прикупљање књига за поплавом погођена подручја, а део те донације данас је стигао у две основне школе из Обреновца,  „Јефимија” и  „Посавски партизани”, док је мањи део донације прослеђен Библиотеци  „Влада Аксентијевић”. 

Стеван Васић, менаџер Алфа банке, рекао је да та компанија сваке године организује Дан добровољаца.
 
– Као одговорна компанија и ове године је Алфа банка организовала Дан добровољаца. Одлучили смо да прукупљамо књиге за поплавом угрожена подручја. 17. маја у Земуну смо организовали штандове за прикупљање књига, позвали смо наше клијенте да дођу и донирају књиге. Оно што је било добро јесте и одзив наших радника, а и грађана Земуна који су донирали књиге на штандовима код Спортског центра „25. мај” и на кеју. Одлучили смо да највећи део прикупљених књига донирамо двема школама, а један мањи део Библиотеци „Влада Аксентијевић” – казао је Васић.
 
Новица Филиповац, члан Већа градске општине Обреновац, захвалио се на донацији.
 
– Током мајских поплава све градске школе су биле оштећене и претрпеле су велику штету. И библиотеке су тада страдале, а на десетине хиљада књига је поплављено. Приоритет је био физички обезбедити школе за пријем ученика, а након тога је дошло до опремања објеката. Многа одговорна предузећа, попут Алфа банке, као и појединици су помогли да се у школама обезбеде учила и наставна средства како би ученици  могли нормално да обављају наставу. Желим да се захвалим Алфа банци као одговорној компанији која је донирала три хиљаде наслова који ће умногоме употпунити фонд књига у школским библиотекама – рекао је Филиповац.
 
Према речима библиотекарке Зоре Љубеновић наслови и садржај књига су прилагођени основношколском узрасту, док ће део књига користити и читати и наставно особље.
 
{youtube}6NrkaFgswyE{/youtube}