Реконструкција Соколског дома у Обреновцу је почела у марту 2015. године. Ефекти радова су видљиви, нарочито у унутрашњости објекта. Да би унутрашњи радови могли да почну предуслов је била, према речима директора Јавног предузећа Спортско-културни центар  „Обреновац” Петра Јовичића, реконструкција кровне конструкције.

– Највећи подухват била је реконструкција пода који је био лоше урађен, а и доста страдао током поплаве. Сада је изливена плоча дебљине око 20 центиметара, а испод је арматурна мрежа. План је да након завршетка реконструкције овај објекат буде репрезентативан и на услузи свим грађанима Обреновца. Тренутно се ради столарија, а након тога биће постављен квалитетан паркет какав је био у спортској хали. Желим да се захвалим челним људима из Центра за очување традиције и културе  „ТЕНТ” који су препознали потребу да се овај објекат санира и који ћемо уз заједничку сарадњу завршити. Тренутно се раде пројекти за реконструкцију Дома културе и спортске хале, очекујемо отварање тендера за реконструкцију летњих базена, а постоје индиције и за реконструкцију биоскопа „Палеж”. Очекујемо да ће у догледно време сваки од наших објеката има функцију као и пре поплава – казао је Јовичић.
 
Новица Филиповац, члан Већа градске општине Обреновац, рекао је да је бина била најслабија тачка овог објеката.
 
– Овог пута бина ће бити потпуно реконструисана, а посебно ће се водити рачуна о безбедности извођача. Такође, улепшаће амбијент саме дворане. Док се не заврши позоришна хала овде ће се одвијати сви културни садржаји. Од септембра ће овде бити стационирана и музичка школа – додао је Филиповац.
 
{youtube}SEtjTBost-k{/youtube}