Годину дана након поплава које су погодиле Обреновац, деца и млади ове општине имаће на располагању простор за окупљање, едукацију и различите активности.

Obrenovac Youth Foundation (Фондација за младе Обреновца) основала је и опремила OYF друштвени центар који обухвата простор од 80 квадрата у улици Краља Александра Првог број 59, у Обреновцу.

Званично отварање OYF друштвеног центра одржаће се 29. маја са почетком у 17.00 часова, представљањем изложбе фотографија Обреновац прати бране”. Кратким говорима присутне ће поздравити представници Фондације за младе Обреновца, донатора и партнера, а након тога следи свирка обреновачких уметника.

Програм друштвеног центра ће бити разноврстан и обухватиће едукације и радионице на теме предузетништва и безбедности младих, а омогући ће и бесплатно коришћење Интернета, простора за концерте, изложбе и филмске пројекције. Осим поменутих активности, у оквиру центра планиране су и интензивне едукације свих заинтересованих на теме писања пројеката, екологије, развијања каријере и професионалног усавршавања.

Детаљан програм активности за јун 2015. доступан је на www.oyf.rs.

Бранко Спасић, извршни директор Фондације за младе Обреновца, рекао је да је циљ OYF друштвеног центра да настави континуитет бриге о деци и младима по којој је ова општина била препознатљива у претходном периоду.

– Група младих која је основала ову фондацију пре годину дана окупила се са идејом да се што хитније помогне становништву у превазилажењу последица поплаве. Данас имамо визију да Обреновац постане заједница у којој су деца и млади активно укључени у њен живот и развој. OYF друштвени центар и сви људи који ће га користити помоћи ће нам да ту визију и остваримо – додао је Спасић.

У протеклој години Фондација за младе Обреновца је уз помоћ донатора и партнера поделила више од 700 пакета са опремом за бебе, помогла ангажовање око 2.000 волонтера на рашчишћавању око 400 локација угрожених поплавом. 10 спортских терена је обновљено и пружена је подршка у организацији 25 културних догађаја за више хиљада деце и младих који су били укључени у активности Фондације за младе Обреновца.

ОYФ друштвени центар је адаптиран и опремљен уз подршку организација CARE International и Save the children, док је изложба Обреновац прати бране” реализована у оквиру пројекта Активне заједнице” који спроводи Траг фондација.

{youtube}YI92-7PUavA{/youtube}