Иван Сочо, директор ЈКП „Градске пијаце“, обишао је неколико пољопривредних произвођача са подручја Обреновца који продају своје производе на тезгама београдских пијаца.

Ова посета је значајна, јер након четири деценије и многих генерација обреновачких пољопривредника који нису могли ни да дођу до управника, данас је директор свих београдских пијаца дошао директно код њих. Захваљујући доброј комуникацији заменика председника ГО Обреновац Мирка Вранешевића и новог руководства ЈКП „Градске пијаце“, директор овог предузећа посетио је и пољопривредне произвођаче из Баљевца, Стублина, Грабовца и Скеле.

– Идеја, жеља и воља нам је да покажемо Београђанима како то изгледа у домаћинству одакле њихов омиљени продавац добавља робу. Цела Европа је покривена једним покретом који се зове „I know a farmer, I кnow the foоd“. Тај покрет показује да људи заиста желе и треба да виде и познају свог продавца – истакао је Иван Сочо.

Директора ЈКП „Градске пијаце“ угостио је и Добривој Вујковић, пољопривредник из Стублина, који већ годинама излаже своје млечне производе на пијаци Баново брдо.

– Моје мишљење је било да треба поразговарати, да видимо шта не ваља и шта ваља и шта можемо да учинимо и унапредимо ту услугу коју пружамо, како купцима, тако и закупцима наших пијачних простора. ЈКП „Градске пијаце“ су предузеће које је засновано на традицији поверења купца и продавца – додао је Сочо.

{youtube}CHiNXqMPeHk{/youtube}