Ротари клуб Чукарица је у сарадњи са Комисијом за образовање градске општине Обреновац, Секретаријатом за заштиту животне средине, Шумарским факултетом и Хуманитарном организацијом „Незаборавак” покренуо акцију садње цвећа у свим обреновачким основним и средњим школама и на јавној површини у улици Вука Караџића. 

Владимир Матић, председник Ротари клуба Чукарица, рекао је да је овај дар донација породице Чесаров.
 
– Фондација наших пријатеља Веселина и Весне Чесаров из Берна је помогла овај догађај. Најактивнији ученици и професори на крају акције биће награђени екскурзијом по договору. Наше је да стимулишемо децу и професоре, а најважније од свега је да Обреновац уочи годишњице од поплава буде лепо место како за Обреновчане, тако и за његове госте – казао је Матић.
 
Члан Већа градске општине Обреновац Олга Миросављевић рекла је да је акција кренула управо из Обреновца.
 
– Обреновац је прво место које је уређује и ја се надам да ће акција бити успешна и да ће школска дворишта засијати пуним сјајем – рекла је Миросављевић.
 
Градски секретар за заштиту животне средине Горан Триван је рекао:

– Цвеће је симбол радости и лепоте, а треба нагласити да је пркос једна од врста која се данас сади. Симболика еј та да пркосимо несрећи и свему ономе што нас је снашло током маја прошле године. Обреновцу треба још пуно помоћи и то не треба заборавити. Секретаријат има много посла у времену које долази, а то је да се изврши ремедијација онога што је нарушено до стране воде. Имамо и загађења земљишта која су заиста озбиљна. Ми ћемо на томе радити у наредним месецима, па и годинама. Пре свега на анализама и ремедијацији. То је за вас који живите овде јако важно, али и за Београд јер један део хране која се произведе овде заврши у Београду. Треба да знате да нисте сами, да ми имамо план шта и како да радимо и да крећемо са анализама како би помогли у решавању проблема – казао је Триван.
 

Један од чланова Хуманитаре организације „Незаборавак”, глумац Дејан Луткић, рекао је да је Обреновац најважније место у Србији.
 
– Овај град је најважније место у Србији у ком сваки дан треба да се догоди нешто. Сад ће годину дана од страшних ствари које су се десиле у већем делу земље, а овде је било најгоре. Сматрам да је ово минимум који можемо да учинимо не били вратили Обреновац у стање у ком је био пре тога, а и направили га још бољим и лепшим – додао је Луткић.

{youtube}WhqVtn5RzLc{/youtube}