Данас је у Градској општини Обреновац потписан меморандум између Фондације „Ана и Владе Дивац” и Градске општине Обреновац о додељивању 60 грантова пољопривредним домаћинствима која су претрпела штету у прошлогодишњим поплавама.

Ана Коешал из Фондације „Ана и Владе Дивац” је рекла да се ради о наставку сарадње и помоћи становништву Обреновца.
 
– Ми смо до сада много тога урадили у Обреновцу. Данас смо потписали меморандум за нови пројекат кој реализујемо уз помоћ Амбасаде Краљевине Норвешке. Идеја је економско оснаживање. Од прошле године смо обновили преко 100 домаћинстава, имплементовали преко 150 економских грантова, обновили три школе и пет вртића, али смо утврдили да је улагање у пољопрвиреду једно од најбитнијих ствари. Захваљујемо се  Амбасади Краљевине Норвешке као главном донатору. Заједно са Градском општином Обреновац урадићемо 60 грантова у вредности до 2000 евра. Грантови су релативно флексибилни и неће бити донација у новцу, него у ономе што им је потребно да поново покрену своје пољопривредно газдинство. Наравно, критеријуми постоје. Ми имамо комисију која обилази терен и од 90 одабраних породица 60 ће добити помоћ. План је да до краја јуна породице добију средства која су нагласили комисијама које их обилазе – казала је Ана Коешал.
 
Александар Богићевић, члан Већа градске општине Обреновац, захвалио се Фондацији „Ана и Владе Дивац” на овој донацији.
 
– На ред су коначно дошла и пољопривредна газдинства и ми смо пре месец дана, у сарадњи са Фондацијом, од месних заједница затражили спискове најугроженијих породица које су претпреле штету током мајских поплава, а по инструкцијама и критеријумима које нам је доставила Фондација. Пре две недеље је почео обилазак домаћинстава по озбору Фондације и ми се надамо да ће се у наредне две недеље завршити обилазак 90 домаћинстава и одабрати 60 оних који ће добити помоћ – рекао је Богићевић. 
 
{youtube}R8nwOx6PKl0{/youtube}