VUL 3587

VUL 3587Данас је у Спортско-културном центру Обреновац” представљено идејно решење за реконструкцију зелене пијаце у Обреновцу и изградњу новог тржног центра у Баричу. 

Весна Ђоковић, начелница Одељења за урбанизам и комунално-грађевинске послове градске општине Обреновац, појаснила је о каквим пројектима се ради.

– Једна од локација јесте уређење центра Барича, такозвана Рампа”. Ту се већ зачео неки центар и према просторном плану који важи за то подручје, анализирали смо локацију где је власништво парцеле у својини Града Београда и где постоји могућност да се направи један мали тржни центар како би се задовољиле потребе грађана Барича. Други пројекат јесте градска пијаца. У плану детаљне регулације централне зоне Обреновца предвиђено је да се пијаца модернизује и реконструише. У том смислу смо кренули са разрадом неких идејних решења да видимо шта нам локација пружа, какве су то могућности и шта је то што је могуће направити да би пијаца изгледала лепше и била функционалнија за грађане – казала је Весна Ђоковић.

Петар Петровић, директор Јавног предузећа Пословни простор” Обреновац’ рекао је да ће то предузеће бити инвеститор изградње тржног центра у Баричу.

– Ми смо за пројектну документацију определили милилон и по динара, али нам је то одрадило Јавно предузеће за изградњу Обреновца, тако да смо ту уштедели велика средства. Тренутно имамо процес реституције у ком исправљамо велику неправду, али такође остајемо без прихода од рентирања тих локала. На овај начин део тог губитка биће надомештен и предузеће се на тај начин шири ван града. Објекат у Баричу имаће 800 квадратних метара на два спрата на атрактивној локацији. Предвиђено је да са пролећа кренемо са првим радовима – казао је Петровић.

pijaca

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да поплаву остављамо иза нас и да је општина паралелно са обновом подједнако посвећена новим пројектима у Обреновцу.

– Морам да истакнем да су начелници општинске управе били јако предани послу отклањања последица поплава. Број предмета који смо ми до сада урадили, једна општина не одради у периоду од десет година. Веома смо посвећени и изради идејног решења новог моста на Колубари који би био у наставку улице Краља Александра Првог, која иде иза базена и хотела и продужава право преко Колубаре где се везује на кружни ток код раскрнице за Мислођин. Хоћу да кажем да је Обреновац кренуо незаустављиво напред изградњом аутопута, изградњом фабрике у Баричу и да се на све могуће начине трудимо да те тужне сцене разореног града од поплаве остану иза нас, а да се сви заједно окренемо будућности и развоју још лепшег и бољег Обреновца – казао је Чучковић.

Заменик председика Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић рекао је да обнова полако, али сигурно, улази у своју завршну фазу.

– У овом тренутку окренути смо ка новим пројектима и новим циљевима. Наш стратешки циљ јесте довођење инвеститора и отварање нове фабрике у Баричу. Самим тим обезбедићемо нова радна места и будућност за наше грађане, а и тиме имати већи прилив средстава у буџет општине Обреновац. Данашња презентација пројекта изградње тржног центра у Баричу значи корак у будућнност. Он ће бити изграђен по свим најмодернијим стандарадима и ова инвестиција ће бити у потпуности финасирана од стране Градске општине Обреновац која ће, по нашој процени, бити враћена кроз рентирарање у року од три године. Окренути смо ка будућности, новим пројектима, развоју наше општине у циљу обезбеђења бољег живота за све наше грађане – казао је Вранешевић.

{youtube}rLlDkeM5yxE{/youtube}