Данас је у Спортско-културном центру „Обреновац” потписан уговор са „Центром дечјих летовалишта Београд” о наставку реализације програма „Еко кампови”, који укључује одлазак свих ученика нижих разреда обреновачких основних школа на зимовање и летовање које у потпуности финансира Градска општина Обреновац.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је ово јединствен пројекат у Србији.

– Настављамо са овим јединственим програмом у Србији и дошли смо до 10 хиљада ноћења за 3200 малишана из Обреновца. Неки од њих су четири пута ишли на климатски опоравак, а то је јако значајно за њихово здравственос стање и побољшање еколошке свести. У години када имамо смањења зарада у јавном сектору, ми имамо меру која директно утиче на побољшање финансијског стања учитељица, с обзиром да се у просеку између 40 и 50 хиљада динара плаћа надокнада учитељицама које ђаке воде на климатски опоравак. У овој години је то посебно значајно. Клинцима желим добар провод и срећан пут, као и да ускршње празнике проведу у кругу својих другара на нашим најлепшим планинама – рекао је Чучковић.
 
Директор „Центра дечјих летовалишта Београд” Милан Рогановић рекао је да је Градска општина Обреновац помогла у раду и функционисањутог центра.

– Ми смо један кризни период превазишли захваљујући Градској општини Обреновац. Надам се да ће на пролећном распусту децу послужити лепо време, да ће сви бити здрави, а ми ћемо се потрудити да услуга буде и боља него раније. Услови у центру су коректнији него што су били, јер иде нам и лепше време, па ће деца више времена проводити напољу и уживати – казао је Рогановић.

Директор Јавног предузећа Спортско-културни центар „Обреновац” Петар Јовичић истакао је да је вредност уговора 13 милина динара за одласке у априлу и јуну 2015. године. Укупан борј деце који ће ићи на Тару, Букуљу, Гоч и Рудник је преко 2000.

{youtube}p1E8peetNs0{/youtube}