У Основној школи „Јефимија” данас је свечано пуштена у рад школска кухиња, обновљена из Кредит Агрикол донације за обнову објеката настрадалих у поплавама. Донацијом у вредности од 30 хиљада евра у потпуности је обновљена и свом техником опремљена кухиња школе, део трпезарије, купљен је намештај за продужени боравак и трпезарију, опрема за фискултурну салу и спољне терене, компјутерска опрема и травокосачица.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић захвалио се на овој вредној донацији.

– Кредит Агрикол је у најтежим тренуцима био уз нас. Био је ту кад је требало обновити школе, а показали су и осетљивост према најрањивијој групи у нашем граду, а то су корисници Центра за децу и омладину ометену у развоју. Наиме, њима су донирали специјално возило које ће у наредних неколико недеља бити пуштено у рад и омогућити превоз свих штићеника. Што се тиче Основне школе „Јефимија”, сведоци смо да се највећи број људи евакуисао у ову школу, а овде и највећи број деце иде у дневни боравак. У складу са тим ова донација омогућава потпуни комфор, као што је био и пре саме поплаве, с тим што је сада опрема боља него претходна. Франскуска држава је прискочила у помоћ и Обреновцу и Србији у највећем свом капацитету. Сам премијер Француске је био у посети у Обреновцу и диктирао је темпо улагања у обнову. Захваљујући Француској ми ћемо добити нову фабрику у Баричу, а захваљујући Француској већ имамо усељене породице у потпуно нове куће, али и децу у школама која ће имати много боље образовање. Следеће недеље крећемо у реконструкцију нашег великог инфраструктурног проблема, а то је канализација у Немањиној улици. Те радове финансира Влада Француске. У име свих Обреновчана и своје лично име захваљујем се на овој вредној донацији и на томе што су били уз нас када нам је било најтеже – казао је Чучковић.
 

Директор Кредит Агрикол Бруно Шарије рекао је да је веома срећан што је посетио Обреновац.

– Веома сам срећан што сам данас овде и обишао сам све што смо урадили за последњих пар месеци и веома сам задовољан. Очигледно је огроман посао урађен с обзиром на то да сви знамо каква је ситација била пре девет месеци. Као што знате, Кредит Агрикол банка јесте грађанин Обреновца јер имамо нашу пословницу у центру града и неколико наших колега живи и ради у Обреновцу. Када се поплава догодила ми смо одмах одлучили да помогнемо јер је ово окружење у ком ми живимо и радимо. Очигледано је да је Обреновац најпознатији град у свету после поплаве, на жалост. Нама је било лако и брзо смо скупили новац. Најлакше је било наћи новац, али је, на жалост, дуг пут био до реализације пројекта. Желим да се захвалим председнику Градске општиен Обреновац јер смо имали одличну сарадњу. Увек смо одлично примљени, а захваљујем се и за подршку у нашим акцијама. Овај пројекат је у потпуности у складу са нашом корпоративном политиком, јер се она односи на локалне проблеме и најрањивије групе, а то су деца са сметњама у развоју, ученици основних школа и спортисти – казао је Шарије.
 
Градска секретарка за образовање и дечију заштиту Снежана Ђуриић нагласила је да после скоро годину дана више нису видљиве последице поплаве.

– То не би било могуће да није било пријатеља попут Кредит Агрикол и ми им се од срца захваљујемо. Много је важно, поред ове материјалне помоћи, што смо у тако тешким тренуцима стекли пријатеље на које можемо да се ослонимо и који су ту уз нас и када славимо и када нам је тешко. Свега овога не би било да директори и руководиоци нису били упорни и агилни када се радило о обнови објеката за које су надлежни – казалал је Ђурић.
 
{youtube}N_vznnveGdc{/youtube}