VUL 4475

VUL 4475Породица Бон из Белгије данас је Спортско-културном центру Обреновац” донирала клавир. 

Филип Бон је рекао да се идеја о оваквој врсти помоћи родила након поплава.

– Како ја радим у школи, а моја ћерка свира клавир, логично је било да помогнемо у том смислу. Донирали смо клавир, три клавирске столице и још пет пултова за музичку школу Ватрослав Лисински”. Овога лета смо посетили Обреновац и могли смо се лично уверити у размере катастрофе и јако смо поносни што смо данас донирали овај леп клавир. Да би прикупили средства, одржан је концерт ученика музичке школе на ком су и Белгијанци, а и Срби који живе у Белгији донирали средства за куповину опреме – казао је Бон.

VUL 4467
 
Жељко Јованов, координатор програма у СКЦ  Обреновац”, подсетио је да је у поплави уништен пијанино и да је ова донација од великог значаја за Спортско-културни центар.

– У поплави смо остали без нашег клавира, старог Петорфа и ово је одлична донација која ће надоместити тај губитак. Морам да се захвалим донаторима, породици Бон из Белгије, која је, иако није из Обреновца, имала разумевања за нашу ситуацију и донирала клавир и столице које ће користити ученици музичке школе Ватрослав Лисински” – казао је Јованов.
 
Директор Спортско-културног центра Обреновац” Петар Јовичић најавио је да се ускоро очекује отварање понуда за израду пројекта обнове Дома културе.

– 25. фебруара се отварају понуде за израду пројекта реконструкције Дома културе. Након тога нас очекује обезбеђивање финансијских средстава за нашу установу од стране УНОПС-а – рекао је Јовичић. 
 
{youtube}xMRR4iT-0WI{/youtube}