Скупштина града Београда покренула је 21.01.2015. поступак за промену Статута града Београда и образовала Комисију за израду нацрта Одлуке о промени Статута у одређеном року, што ће узроковати и промену Статута ГО Обреновац.

То је прилика да Градска општина Обреновац узме активно учешће у предлагању промена, нарочито у делу који се односи на положај и надлежности градских општина у Граду Београду.

Да би дошли до суштинских проблема и питања којима треба да се бавимо у поступку предлагања промена одредаба Статута града Београда неопходно је да нам у року од 30 дана од дана истицања на сајту градске општине доставите мишљење, предлоге и сугестије базиране на вашем искуству у примени досадашњих одредаба Статута ГО Обреновац и Статута града Београда, односно на које проблеме сте наилазили у поступку одлучивања о вашим захтевима у одређеним материјама пред органима Града Београда и Градске општине Обреновац.

Ваше писано мишљење можете доставити на адресу Градске општине Обреновац, ул. Вука Караџића бр.74, Служби за скупштинске послове и прописе, или на мејл адресу nada.mitrasinovic@obrenovac.org.rs.

Текст Јавног позива за достављање мишљења, примедби, предлога и сугестија у вези са применом Статута ГО Обреновац можете погледати овде.